BIODENTINE ΝΕΑ ΕΝΔΕΙΞΗ

Το BiodentineTM σώζει τον πολφό ΑΚΟΜΗ κι όταν υπάρχουν ενδείξεις και συμπτώματα μη αναστρέψιμης πολφίτιδας
Το BiodentineTM φέρνει ένα μοναδικό πλεονέκτημα για τη θεραπεία περίπου των 85% κλινικών περιστατικών μη αναστρέψιμης πολφίτιδας:
•    Η θεραπεία του ζωντανού πολφού επιτρέπει τον καθολικό σχηματισμό γεφυρών οδοντίνης
•    Με τη θεραπεία ελάχιστης παρέμβασης διατηρείται ο οδοντικός ιστός
•    Αμεση ανακούφιση από τον πόνο για την άνεση του ασθενή σας
•    Διαδικασία βιοενεργής έμφραξης με ευκολότερο πρωτόκολλο
Το BiodentineTM μας προσφέρει μια νέα επιλογή θεραπείας επιτρέποντας μας να σώζουμε περισσότερα δόντια!!!
Σύμφωνα με τη θέση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας των Ενδοδοντιστών (ESE) για τη διαχείριση του εκτεθειμένου πολφού, που υποστηρίζεται από 3 κλινικές μελέτες οι οποίες διεξήχθησαν τα τελευταία 3 χρόνια παρουσιάζοντας 95% κλινική επιτυχία και επικυρωποιήθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό της Septodont, το BiodentineTM μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια ακόμη και σε δόντια που παρουσιάζουν σημεία και συμπτώματα μη αναστρέψιμης πολφίτιδας, εφόσον μπορεί να επιτευχθεί αιμόσταση μέσα σε 5 λεπτά. Αυτό το συμπέρασμα αντιπροσωπεύει περίπου άνω του 85% των κλινικών περιστατικών.
Εξαιτίας των μοναδικών του ιδιοτήτων, οι οδοντίατροι μπορούν να επεκτείνουν τη θεραπεία του ζωντανού πολφού χρησιμοποιώντας το BiodentineTM σε περιπτώσεις μη αναστρέψιμης πολφίτιδας, το οποίο επιτρέπει την καθολική δημιουργία γεφυρών οδοντίνης. Η θεραπεία είναι ελάχιστα επεμβατική για να διατηρηθεί όσο το δυνατό οδοντικός ιστός γίνεται. Ο ασθενής άμεσα ανακουφίζεται από τον πόνο που σχετίζεται με την φλεγμονή. Η διαδικασία της βιοενεργής έμφραξης με το BiodentineTM διευκολύνει τον οδοντίατρο γιατί χρησιμοποιεί ένα μόνο υλικό για να εμφράξει καθολικά την κοιλότητα, απλοποιώντας την εργασία του.


*αν αιμόσταση δεν μπορεί να επιτευχθεί μετά την πολφοτομή, ακολουθεί πολφεκτομή και ενδοδοντική θεραπεία για να αποκατασταθεί το δόντι (ESE Position Paper, Duncan et al. 2017).