Kuraray Noritake BOND Volume 6

Με χαρά σας καλωσορίζω στο τεύχος 6 του BOND που έχει ως μοναδικό σκοπό την ενημέρωση των επαγγελματιών οδοντιάτρων για τα σύγχρονα δεδομένα των προϊόντων.
Το τεύχος αυτό συμπίπτει με την 20η επέτειο του CLEARFIL ™ SE BOND, το οποίο αποτελεί τη χρυσή σταθερά στην τεχνολογία της συγκόλλησης. Το αυθεντικό MDP μονομερές που υπάρχει σ’όλα τα προϊόντα της Kuraray Noritake είναι εξαιρετικά σταθερό το νερό, γι αυτό παρατηρείται η μακρόχρονη αντοχή των αποκαταστάσεων στη στοματική κοιλότητα.
Εδώ θα αναφερθούμε στη συνέντευξη του Prof. Bart Van Meerbeek, ενός από τους πιο αξιοσέβαστους επιστήμονες στο θέμα των οδοντιατρικών συγκολλητικών παραγόντων. Ο καθηγητής θα σχολιάσει εκτενώς «Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της συγκόλλησης στην Οδοντιατρική» και θα επισημάνει τη σημασία της καθαρότητας του MDP μονομερές στη συγκόλληση και τη συμβολή του στην ελάχιστη επεμβατική παρέμβαση κατά την επανορθωτική διαδικασία.
Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν απόψεις για τη συμβατική συγκόλληση σε σύγκριση με τη χρήση συγκολλούμενης ρητινώδης κονίας από τους Dr. Adham Elsayed και Prof. Dr. Florian Beuer, ώστε να αναφερθούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε τεχνικής και οι κλινικές οδηγίες για τη χρήση διαφορετικών συγκολλητικών κονιών στις διάφορες παρασκευές και τα διαφορετικά προσθετικά υλικά.
Επίσης ο Dr Peter Schouten περιγράφει τη χρήση της PANAVIA™ SA Cement Universal για τη συγκόλληση των προσθετικών αποκαταστάσεων όπου φυσικά πρόκειται για μια διαδικασία ενός σταδίου χωρίς την ανάγκη εφαρμογής ενεργοποιητών συγκόλλησης.
Συνοψίζοντας μπορούμε να συμπεράνουμε ότι όσο πιο πολύπλοκη και εξελιγμένη χημική σύνθεση υλικών χρησιμοποιούμε τόσο πιο πολύ απλοποιούμε τις κλινικές διαδικασίες και προφυλάσσουμε τον οδοντικό ιστό.