Cavex Bite & White Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Ποιος είναι ο χρόνος ζωής του Cavex Bite & White;

-       Το Cavex Bite & White έχει 3 χρόνια ζωής αν φυλαχθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Πως φυλάσσεται το Cavex Bite & White;

-       Το Cavex Bite & White πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο <8 ◦C /46◦F.

Πόσες θεραπείες μπορεί να γίνουν με 1 σύριγγα των 3ml;

-       Το περιεχόμενο μιας σύριγγας (3ml) περιέχει γέλη για 10 θεραπείες σε μια γνάθο.

Πόσο χρονικό διάστημα διαρκεί η λεύκανση την ημέρα;

-       Περίπου 1 ώρα την ημέρα είναι ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα.

Γιατί η γέλη είναι βαριά ή κολλώδης;

-Στην πραγματικότητα η γέλη είναι θιξοτροπική. Αυτό σημαίνει ότι παραμένει στη θέση της χωρίς να ασκείται σ’αυτήν κάποια πίεση. Αν ασκηθεί πίεση το υλικό θα ρέει. Γι’αυτό το Cavex Bite & White εφαρμόζεται εύκολα. Διανέμεται αρκετά καλά στην επιφάνεια όταν τοποθετηθεί και παραμένει στη θέση του. Δεν ρέει εκτός του δισκαρίου λεύκανσης.

Γιατί το Cavex Bite & White περιέχει νερό;

-       Το διαθέσιμο νερό προστατεύει τα δόντια από την αφυδάτωση. Επίσης το υπερβολικό στέγνωμα θα εμφανίσει αποτελέσματα λεύκανσης. Όμως αυτό εξαφανίζεται κατά τη διάρκεια ή μετά την ενυδάτωση των οδόντων. Κάποια προϊόντα λεύκανσης με πολύ χαμηλό ποσοστό υπεροξειδίου χρησιμοποιούν αυτό το φαινόμενο.

Ποιο είναι το pH του Cavex Bite & White;

-       Το pH του Cavex Bite & White είναι ουδέτερο. Περίπου 6.8. Τα περισσότερα προϊόντα λεύκανσης είναι πιο όξινα, έτσι έχουν χαμηλό pH.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα ενός υψηλότερου pH;

-       Το λευκαντικό των δοντιών είναι περισσότερο αποτελεσματικό, όταν δεν είναι όξινο. Περισσότερες από τις ενεργές ρίζες –ΟΗ απελευθερώνονται και λιγότερες απ’τις Ο- ρίζες. Η αναλογία είναι αντιστρόφως ανάλογη στα περισσότερα όξινα προϊόντα. Αυτό είναι γεγονός που χαρακτηρίζει το Cavex Bite & White υψηλής ποιότητας, σταθερό και αποτελεσματικό οδοντιατρικό προϊόν λεύκανσης.

Γιατί το κύριο συστατικό του είναι το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου και όχι το υπεροξείδιο του υδρογόνου;

-       Το Cavex Bite & White, όπως το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου, είναι περισσότερο σταθερό και έχει μεγαλύτερο χρόνο ζωής. Ένα συγκρίσιμο προϊόν με υπεροξείδιο του υδρογόνου θα έχει περιορισμένο χρόνο ζωής.

Τι θα κάνουμε όταν κατά τη διάρκεια της θεραπείας παρατηρηθεί έντονη ευαισθησία;

-       Αν ο ασθενής έχει έντονο πόνο ή ευαισθησία κατά τη διάρκεια της λεύκανσης είναι συνήθως αρκετό να σταματήσουμε τη θεραπεία για 1 ημέρα ή περισσότερες. Όταν η θεραπεία διακοπεί, συνήθως ο πόνος είναι σημαντικά λιγότερος ή δεν υπάρχει καθόλου.

Τι θα κάνουμε όταν λευκές ενασβεστιωμένες κηλίδες εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας;

-       Αυτές οι λευκές κηλίδες μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης της θεραπείας λεύκανσης. Τοπικά οι ασβεστιώσεις της αδαμαντίνης είναι υψηλότερες από τις περιβάλλουσας αδαμαντίνης. Οι κηλίδες αυτές αντιδρούν γρηγορότερα στη διαδικασία λεύκανσης. Η καλύτερη λύση είναι να συνεχιστεί η θεραπεία. Η φυσιολογική/χαμηλής ενασβεστίωσης αδαμαντίνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ανταποκριθεί στη θεραπεία.

Αποτελεί η θεραπεία λεύκανσης μια μόνιμη λύση;

-        Όπως και τα μη θεραπευμένα δόντια, έτσι κι εκείνα που έχουν λευκανθεί θα αποκτήσουν δυσχρωμίες. Μια φορά το χρόνο θα πρέπει να γίνεται επανάληψη της θεραπείας για να επανέλθει η απόχρωση των δοντιών στο επιθυμητό επίπεδο.

Πόσες χρωματικές αποχρώσεις γίνονται φωτεινότερα τα δόντια με το Cavex Bite & White

-       Ο αριθμός των αποχρώσεων λεύκανσης που θα συμβεί, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η αρχική απόχρωση των δοντιών και η αιτία των αποχρωματισμών.

Πόσος χρόνος περνά μέχρι να γίνουν εμφανή τα αποτελέσματα;

-       Στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζονται 3-4 ημέρες μέχρι να διακριθεί ολοκάθαρα το αποτέλεσμα της λεύκανσης. Το τελικό αποτέλεσμα συνήθως επιτυγχάνεται μετά από 7-10 ημέρες θεραπείας για 1-2 ώρες εφαρμογής την ημέρα.

Πόσο συχνά μπορούμε να κάνουμε λεύκανση;

-       Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση. Ο οδοντίατρος παίζει σημαντικό ρόλο για το τι συμβουλεύει τον ασθενή του.

Υπάρχουν μικρές φυσαλίδες αέρα στο υλικό. Αυτό τι σημαίνει;

-       Αυτό είναι φυσικό και συμβαίνει κατά την παραγωγή της γέλης.

Πως μπορούμε να καθαρίσουμε τα δισκάρια λεύκανσης;

-       Μετά τη θεραπεία, τα υπολείμματα της λευκαντικής γέλης απομακρύνονται από τα δόντια με την οδοντόβουρτσα. Επίσης προτείνουμε τον καθαρισμό των δισκαρίων με την οδοντόβουρτσα κάτω από τρεχούμενο νερό.                                           

Είναι η λεύκανση καταστροφική για τον οδοντικό ιστό;

-       Θεωρητικά, η λεύκανση μπορεί να συνεχίζει μέχρι όλα τα μόρια να διασπαστούν σε νερό και διοξείδιο του άνθρακα. Στην πράξη όμως δεν υπάρχει θέμα. Η λεύκανση των δοντιών είναι φιλική ως προς τον οδοντικό ιστό, μη-παρεμβατική θεραπεία.

Τι είδους οδοντόπαστα προτείνεται κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία;

-       Μια πιθανή παρενέργεια της λεύκανσης είναι η αλλαγή του περιεχομένου ασβεστίου, φωσφόρου και φθορίου στην αδαμαντίνη. Για την προώθηση της επανασβεστίωσης προτείνουμε τη χρήση οδοντόπαστας με υψηλό περιεχόμενο φθορίου κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία λεύκανσης.