Teethmate Desensitizer Συχνές Ερωτήσεις-Απαντήσεις


Η οριστική λύση για τα ευαίσθητα δόντια
Το επαναστατικό υλικό, TEETHMATETM DESENSITIZER, δημιουργήθηκε ως μια καινούργια κατηγορία υλικών, για να θεραπεύσει αποτελεσματικά τα ευαίσθητα δόντια. Ακολουθώντας για πρώτη φορά τη φυσική οδό.
Η Kuraray Noritake Dental σχεδίασε το TEETHMATETM DESENSITIZER αναγεννώντας το σκληρότερο συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού, τον υδροξυαπατίτη (ΗΑρ). Δημιουργείται ακριβώς στο σημείο όπου το χρειάζεστε.
Πώς λειτουργεί; Η έξυπνη τεχνολογία της Dental Kuraray Noritake
Στην πραγματικότητα το TeethmateTM Desensitizer κρυσταλλοποιείται και σχηματίζει το υδροξείδιο του ασβεστίου, αποφράσσοντας όλα τα ανοικτά οδοντινοσωληνάρια και τις ρωγμές στην αδαμαντίνη. Ο νεοσχηματιζόμενος υδροξυαπατίτης λειτουργεί πια ως φυσικό τμήμα του οδοντικού ιστού του ασθενή.
Πώς είναι δυνατό να σχηματιστεί υδροξυαπατίτης; Αυτό οφείλεται στη σωστή αναλογία ιόντων ασβεστίου και φωσφόρου και στο σωστό pH.
Μόλις τα συστατικά του φωσφορικού ασβεστίου σκληρύνουν, δημιουργείται αμέσως υδροξυαπατίτης και παρατηρείται άμεση ανακούφιση από την ευαισθησία των δοντιών.
Βιοσυμβατότητα
Το TeethmateTM Desensitizer αποτελείται από 2 διαφορετικούς τύπους φωσφορικού ασβεστίου που αντιδρούν παρουσία νερού και σχηματίζουν υδροξυαπατίτη. Το προϊόν δεν περιέχει γλουτεραλδεϋδη, γλουτένη, μεθακρυλικά και κολοφώνιο. Γι’αυτό είναι εξαιρετικά βιοσυμβατό χωρίς να προκαλεί ερεθισμό στα ούλα.
Είναι ελαφρά αλκαλικό, εύκολο στην εφαρμογή του, χωρίς να απαιτείται απομόνωση της περιοχής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια σε παιδιά και ενήλικες.
Επίσης το προϊόν δεν καταλαμβάνει κάποιο πάχος όπως τα υλικά επίστρωσης και γι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάτω από προσθετικές εργασίες. Δεν επηρεάζει τη λειτουργία του συγκολλητικού παράγοντα και είναι ιδιαιτέρως βοηθητικό σε οδοντιάτρους που χρησιμοποιούν αδροποίηση κατά τη διαδικασία της συγκόλλησης.

Έρευνες έδειξαν ότι σε ανοιχτά οδοντινοσωληνάρια όπου εφαρμόστηκε το TeethmateTM Desensitizer παρέμειναν κλειστά για 5 μήνες φυλασσόμενα σε τεχνητό σάλιο. (Πηγή: Kuraray Noritake Dental Inc.)
Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε για την κλινική αξιολόγηση του πρωτοκόλλου εφαρμογής του TeethmateTM Desensitizer σε χρονικό διάστημα 6 μηνών αναφέρει ότι κατά την αξιολόγηση 54 δοντιών από 27 τυχαία επιλεγμένους ασθενείς οι οποίοι ανέφεραν υπερευαισθησία στην οδοντίνη σε γομφίους (57%), προγόμφιους (28%) και πρόσθια δόντια (15%) τα αποτελέσματα ήταν τα εξής: όλοι οι ασθενείς ανέφεραν ουσιαστική βελτίωση της έντασης της υπερευαισθησίας τους. Συγκεκριμένα αμέσως μετά την εφαρμογή το 43% δεν αναφέρει καμία ευαισθησία και το 48% κάποια σποραδική, ελαφρά εμφάνιση ευαισθησίας, ενώ ύστερα από το χρονικό διάστημα των 6 μηνών το 50% δεν αναφέρει καμία ευαισθησία και το 35% κάποια σποραδική, ελαφρά εμφάνιση ευαισθησίας. Α το υπολογίσουμε συνολικά μπορούμε να πούμε ότι το προϊόν εμφανίζει αναλογικά 96% κλινική επιτυχία. (Πηγή: Kuraray Noritake Dental Inc.)


Ερωτήσεις & Απαντήσεις
1.    Πόσο είναι το χρονικό διάστημα όπου ο ασθενής θα επωφεληθεί από τη θεραπεία του με το TeethmateTM Desensitizer;
Το χρονικό διάστημα οφέλους εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες όπως η συμπεριφορά του ασθενή, η λήψη φαρμάκων, η ένταση της υπεραισθησίας που αρχικά εμφάνιζε κτλ. και γι αυτό δεν μπορούμε με ακρίβεια να εγγυηθούμε για το χρονικό αυτό διάστημα. Όμως βάσει ερευνητικών δεδομένων μπορούμε να αναφέρουμε ότι για το χρονικό διάστημα των 6 μηνών, τα αποτελέσματα είναι καλά με απουσία πόνου ή παροδικής, ελαφριάς εμφάνισής του.
2.    Οι οδοντίατροι ήδη χρησιμοποιούν διάφορους παράγοντες απευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση των περιστατικών τους. Τι επιπλέον προσφέρει το TeethmateTM Desensitizer και θα πρέπει να το εμπιστευτούν;
Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή. Πρόκειται για το μοναδικό σύστημα που αναγεννά υδροξυαπατίτη. Το υλικό κρυσταλλοποιείται και σχηματίζει υδροξείδιο του ασβεστίου, αποφράσσοντας όλα τα ανοικτά οδοντινοσωληνάρια και τις ρωγμές στην αδαμαντίνη. Ο νεοσχηματιζόμενος υδροξυαπατίτης λειτουργεί πια ως φυσικό τμήμα του οδοντικού ιστού του ασθενή.
3.    Είναι το υλικό εύχρηστο κατά την εφαρμογή του;
Πρόκειται για ένα απλό υλικό στην εφαρμογή του, το οποίο συνεργάζεται με την υγρασία της στοματικής κοιλότητας, δεν χρειάζεται κάποιο στέγνωμα της περιοχής, ούτε φωτοπολυμερισμό για να δράσει. Είναι αδύνατο να εμφανιστούν κάποια λάθη κατά την εφαρμογή του.
4.    Χρειάζεται να γίνει κάποια απομόνωση των ούλων κατά την εφαρμογή του;
Όχι, το προϊόν είναι πλήρως βιοσυμβατό και δεν ερεθίζει τον ουλικό ιστό, αφού δεν περιέχει γλουτεραλδεϋδη, γλουτένη, μεθακρυλικά και κολοφώνιο. Μετά την εφαρμογή της πάστας ο ασθενής ξεπλένει καλά με άφθονο νερό.
5.    Πόσες θεραπείες μπορώ να επιτύχω με μια συσκευασία του TeethmateTM Desensitizer των 6gr;
Περίπου 110-130 θεραπείες μπορούν να πραγματοποιηθούν.
6.    Μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο βουρτσάκι εφαρμογής ανάλογα με την περιοχή;
Φυσικά αυτό είναι δυνατό, ιδιαιτέρως όταν αναφερόμαστε σε θεραπεία μεσοδόντιων περιοχών.
7.    Μπορεί να γίνει πολλαπλή εφαρμογή του TeethmateTM Desensitizer;
Φυσικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις παρατηρείται άμεση ανακούφιση του ασθενή, οπότε ελέγξτε το αποτέλεσμα με φύσημα αέρα στην θεραπευμένη περιοχή. Αν η ευαισθησία παραμένει επαναλάβετε τη διαδικασία για 2-3 φορές.
8.    Πόση ώρα ο ασθενής θα πρέπει να περιμένει μετά τη θεραπεία για να φάει ή να πιεί κάτι:
Προτείνουμε ο ασθενής να περιμένει για 45 λεπτά χωρίς ποτό ή φαγητό.
9.    Μετά τη θεραπεία με TeethmateTM Desensitizer ο ασθενής μπορεί να συνεχίζει να χρησιμοποιεί οδοντόπαστα για ευαίσθητα δόντια ή οποιαδήποτε αυτός προτιμά;
Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στη χρήση οδοντόπαστας.
10.    Μπορούμε να εφαρμόσουμε τοTeethmateTM Desensitizer σε περιοχή επιμολυσμένη με αίμα;
Το TeethmateTM Desensitizer ιδανικά λειτουργεί σε καθαρές περιοχές από μικροβιακή πλάκα και αίμα. Γι αυτό αρχικά καθαρίζουμε την περιοχή εφαρμογής.
11.    Επηρεάζει η χρήση του TeethmateTM Desensitizer κατά την εφαρμογή του στον οδοντικό ιστό τη διαδικασία συγκόλλησης;
Κατηγορηματικά όχι, δεν επηρεάζεται η διαδικασία συγκόλλησης, το προϊόν ξεπλένεται με άφθονο νερό και μπορεί να ακολουθήσει η συγκόλληση. Είναι ιδιαιτέρως βοηθητικό σε οδοντιάτρους που χρησιμοποιούν αδροποίηση.
12.    Επηρεάζει το TeethmateTM Desensitizer τη συγκόλληση της προσθετικής μου αποκατάστασης;
Κατηγορηματικά όχι, αφού ο χώρος που καταλαμβάνει είναι πρακτικά αόρατος, δεν κατέχει πάχος επίστρωσης και φυσικά δεν επιδρά σε οποιοδήποτε σύστημα συγκόλλησης χρησιμοποιείτε.
13.    Μπορώ να χρησιμοποιήσω το TeethmateTM Desensitizer ως υλικό επίστρωσης, όπως το υδροξείδιο του ασβεστίου;
Η λειτουργία του TeethmateTM Desensitizer είναι να αποφράσσει τα οδοντινοσωληνάρια και τις ρωγμές της αδαμαντίνης, αναγεννώντας τον υδροξυαπατίτη, όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υλικό αποκατάστασης. Δεν είναι αυτή η ένδειξη για την οποία δημιουργήθηκε.