DENTAL SHOPPER 2015|Αξιολόγηση Clearfil Majesty ES Flow

Αξιολόγηση Clearfil ES Flow Ρευστή σύνθετη ρητίνη

Αριθμός αξιολογητών: 15
Συνολικά χρόνια κλινικής εμπειρίας: 224
Καλύτερο Προϊόν Αγοράς για το 2015


Με άριστες ιδιότητες χειρισμού και αισθητική, η Clearfil Majesty ES Flow είναι μια φωτοπολυμεριζόμενη, διεθνής ρευστή σύνθετη ρητίνη, αρκετά πολυχρηστική, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υλικό επίστρωσης/βάσης, στη μασητική επιφάνεια των αποκαταστάσεων και σε όλες τις κατηγορίες των κοιλοτήτων (Ομάδος Ι-V).
«Απόλυτα λατρεύω αυτό το προϊόν από κάθε άποψη», είπε ένας οδοντίατρος από την Οκλαχόμα, ο οποίος αξιολόγησε την Clearfil Majesty ES Flow ως Οδοντιατρικό προϊόν Αγοράς. «Είναι πιθανό η καλύτερη σύνθετη ρητίνη την οποία έχω χρησιμοποιήσει ως σήμερα». Για αυτήν την αξιολόγηση ως καλύτερο Οδοντιατρικό προϊόν της Αγοράς, 15 γενικοί οδοντίατροι χρησιμοποίησαν τις αποχρώσεις Α1 και Α2 στην κλινική τους για 4 εβδομάδες και αξιολόγησαν την Clearfil Majesty ES Flow για τη σύστασή της, το χειρισμό της, το χρόνο εργασίας και τελικά την αισθητική της σε συνδυασμό με τη συνολική ικανοποίηση των οδοντιάτρων.
Σύσταση και Χειρισμός
Περιγραφή κατασκευαστή: Η Clearfil Majesty ES Flow έχει υψηλό ποσοστό ενισχυτικών ουσιών και χαμηλό ιξώδες, με αποτέλεσμα την εξαίρετη σύστασή της με την κατάλληλη ρευστότητα όπου δε ρέει ή κολλά στα εργαλεία. Εύχρηστη και ελεγχόμενη, διανέμεται σε σύριγγες των 2.7 g με μοναδικό εσωτερικό σχεδιασμό ο οποίος ελαχιστοποιεί τις φυσαλίδες αέρα.
Σχόλια αξιολογητών: «Η ρευστή ρητίνη ήταν παχύρρευστη και παρέμεινε στο σημείο τοποθέτησή της. Δεν έπεφτε ή μετακινούταν μετά την εφαρμογή της», ανέφερε ο αξιολογητής από το Νιού Χάμσαϊρ. Ένας οδοντίατρος από το Τέξας θα προτιμούσε «περισσότερο σώμα» και «λιγότερο παχιά σύσταση», ενώ κάποιος άλλος οδοντίατρος που του άρεσε «η ρευστότητα» του υλικού είπε ότι «η προσαρμογή της στις επιφάνειες είναι άριστη».
Όταν ερωτήθηκαν τι ήταν αυτό που τους άρεσε περισσότερο στην Clearfil Majesty ES Flow, ένας αξιολογητής απάντησε «ο καταπληκτικός χειρισμός της» και ότι το υλικό «ρέει σωστά χωρίς να πέφτει ή να τρέχει από το σημείο εφαρμογής». Αλλος αξιολογητής ανέφερε για το υλικό ότι «είναι πολύ εύχρηστο και ο χειρισμός του γίνεται χωρίς τη δημιουργία φυσαλίδων αέρα» και κάποιος άλλος πρόσθεσε ότι «Μετά τη διανομή, το υλικό δε συνεχίζει να ρέει από τη σύριγγα, όπως οι άλλες τυπικές ρευστές σύνθετες ρητίνες, ακόμα κι αν το έμβολο έχει συρθεί»
Χρόνος εργασίας
Περιγραφή κατασκευαστή: Επειδή είναι πολύ εύχρηστη, ο χρόνος της συνεδρίας μειώνεται όταν χρησιμοποιείται η Clearfil Majesty ES Flow. Ο χρόνος πολυμερισμού ποικίλει ανάλογα με τη πηγή φωτός. Με την υψηλής έντασης BLUE LED λυχνία, το υλικό φωτοπολυμερίζεται δύο φορές για 3-5 δευτερόλεπτα και με την υψηλής έντασης λυχνία αλογόνου, φωτοπολυμερίζεται για 10 δευτερόλεπτα.
Σχόλια αξιολογητών: «Το προϊόν είναι εύχρηστο και δε χρειάστηκε καθόλου χρόνος για την εκπαίδευσή μου», ανέφερε ένας αξιολογητής. «Ο χρόνος εργασίας ελαττώθηκε δραστικά και μπορούσα να κάνω περισσότερη δουλειά από ότι συνήθως», συμπέρανε ένας αξιολογητής ο οποίος εργάζεται 9 χρόνια. Ένας οδοντίατρος από την Καλιφόρνια σχολίασε ότι «Πραγματικά μου αρέσει η μεγάλη σύριγγα γιατί είναι πιο εύκολο να την κρατώ και να τη τοποθετώ στη θέση της».
100% ποσοστό συνολικής ικανοποίησης του προϊόντος ως άριστο ή πολύ καλό.
67% σίγουρα θα πρότεινε την Clearfil Majesty ES Flow σε συναδέλφους.
Τελική αισθητική απόδοση
Περιγραφή κατασκευαστή: Λόγω της εξαίρετης διάρκειας και αισθητικής, το ακτινοσκιερό υλικό προσφέρει μια ακριβή χρωματική απόδοση, υψηλή στιλπνότητα και εξαιρετικές φυσικές ιδιότητες, κάνοντας το ιδανικό υλικό για πρόσθιες και οπίσθιες αποκαταστάσεις. Η Clearfil Majesty ES Flow περιέχει ειδικές ενισχυτικές ουσίες υπομικρού, που έχουν επεξεργαστεί με παράγοντα σιλανίου, δίνοντας στο υλικό άριστες μηχανικές ιδιότητες. Εύκολο στη στίλβωση, η ρευστότητα επιδεικνύει ελάχιστη συρρίκνωση, ενώ παραμένει η υψηλή αντοχή δεσμού και αποτριβής. Διατίθεται σε 10 αποχρώσεις (Α1, Α2, Α3, Α3.5, A4, ΚΑ6, B1, B2, XW και W), κάθε σύριγγα φέρει 15 ρύγχη διανομής.
Σχόλια αξιολογητών: «Παρουσιάζει το φαινόμενο του χαμαιλεοντισμού απορροφώντας το χρώμα από τα παρακείμενα δόντια», αναφέρει ένας οδοντίατρος από το Ρόουντ ?ιλαντ. Ένας αξιολογητής από τη Sunnyside της Νέας Υόρκης επισημαίνει ότι «Οι αδιαφανείς αποχρώσεις είναι πολύ καλές», και άλλος οδοντίατρος ότι θα ήθελε να δει «λιγότερη διαφάνεια ειδικά όταν τη χρησιμοποιεί σε αυχενικές και κοπτικού ορίου αποκαταστάσεις σε ηλικιωμένους ασθενείς». Όταν ερωτήθηκαν τι τους αρέσει περισσότερο από το υλικό αυτό, ένας οδοντίατρος από το Κέιτι Τέξ
ας απάντησε ότι «έχει καταπληκτική αισθητική» και ένας άλλος αξιολογητής είπε ότι «γίνεται λαμπερό μετά τη στίλβωσή του». Ένας αξιολογητής από την Οκλαχόμα ανέφερε ότι «Η τελείωση της αποκατάστασης είναι εκπληκτική και προσομοιάζει με την αδαμαντίνη. Η αισθητική αυτού του προϊόντος είναι υπεράνω από κάθε άλλο προϊόν που έχω χρησιμοποιήσει».
Συνολική ικανοποίηση

Ένας οδοντίατρος από το Τεννεσί συμπέρανε ότι το υλικό είναι «ένα καλό προϊόν» και «απολύτως θα το αγόραζε στο μέλλον».
Ένας αξιολογητής από το Νιού Τζέρσεϋ που η συνολική του ικανοποίηση μετρήθηκε ως άριστη, περιγράφει τη Clearfil Majesty ES Flow ως «αξιόπιστη, εργατική ρευστή σύνθετη ρητίνη». Ένας οδοντίατρος από το Ντέλαγουερ θα ήθελε «το προϊόν σε μικρότερο μέγεθος» και κάποιος άλλος αξιολογητής επισήμανε ότι «Απόλαυσα από όλες τις απόψεις το προϊόν αυτό και δεν θα το άλλαζα για τίποτα».

Το αναλυτικό άρθρο θα το βρείτε ανοίγωντας το παρακάτω εικονίδιο.