Τελική Αποστείρωση Septodont Αναισθητικά:η Xρυσή σταθερά

Τα οδοντιατρικά αναισθητικά που κατασκευάζονται από τη Septodont είναι το αποτέλεσμα πολλών δεκαετιών επένδυσης και τεχνογνωσίας και παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο εγγύησης αποστείρωσης, μια βασική πτυχή τόσο για τον ασθενή όσο και για τον οδοντίατρο.
Ο κύριος στόχος κάθε ευσυνείδητου οδοντιάτρου είναι να παρέχει στους ασθενείς του την καλύτερη ποιότητα φροντίδας, χρησιμοποιώντας τα ασφαλέστερα και λιγότερο επώδυνα αναισθητικά. Παρόλο που η διαδικασία της αναισθησίας καταλαμβάνει μόνο το 5% του συνολικού χρόνου μιας συνεδρίας, ο οδοντίατρος θα κριθεί καθοριστικά από την επιτυχία της. Το άγχος του ασθενή θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη καθώς και ο πόνος κατά τη χορήγηση της αναισθησίας. Μια επώδυνη ένεση μπορεί να στερήσει την εμπιστοσύνη του ασθενή προς τον οδοντίατρό του. Γι’αυτό η επιτυχή αναισθησία καθορίζεται από την σωστή επιλογή του αναισθητικού.
Επιμόλυνση: ένας επιβλαβής παράγοντας για τη ζωή του ασθενή
Ακόμα και στις γενικές μορφές, όλα τα ενέσιμα οδοντιατρικά αναισθητικά δεν είναι παρόμοια από όλες τις απόψεις. Τα χαρακτηριστικά τους διαφέρουν ως αποτέλεσμα του pH τους, τη σύνθεσή τους όσο αφορά τα έκδοχα, τη διαδικασία παραγωγής τους, τη μέθοδο αποστείρωσης, κτλ. Όταν θα πρέπει να εισαχθεί το αναισθητικό στον ασθενή, η ασφάλεια της αποστείρωσης είναι μεγίστης σημασίας. Οι προτάσεις των υγειονομικών αρχών είναι ιδιαιτέρως σαφείς: «Οι παραγωγοί των αποστειρωμένων φαρμάκων θα πρέπει να γνωρίζουν τις επιπλοκές στη δημόσια ασφάλεια της διάδοσης των μη-αποστειρωμένων προϊόντων. Φτωχές συνθήκες αποστείρωσης στο εργοστάσιο παραγωγής μπορεί να οδηγήσουν επιβλαβείς καταστάσεις για την υγεία του ασθενή» σύμφωνα με τις συστάσεις του FDA (1) με τίτλο «Αποστειρωμένα φαρμακευτικά προϊόντα που παράγονται από άσηπτες διαδικασίες- Συνήθη άριστη διαδικασία παραγωγής». Υπάρχουν δύο διαδικασίες αποστείρωσης για τα ενέσιμα προϊόντα διαθέσιμες στην φαρμακευτική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένου και τον τομέα της οδοντιατρικής. Αυτές είναι η διαδικασία γεμίσματος υπό άσηπτες συνθήκες και η τελική αποστείρωση.
Τελική αποστείρωση, η μέγιστη εγγύηση
Σε αντίθεση με τη τεχνική γεμίσματος υπό άσηπτες συνθήκες, η οποία φιλτράρει τα βακτήρια από τη ροή του διαλύματος, το βήμα της τελικής αποστείρωσης γίνεται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας. Ένα τοπικό αναισθητικό που προετοιμάζεται με τα διάφορα συστατικά του θα περάσει από φίλτρα μικρότερα των 0.22 μικρά, οπότε θα διατηρήσει τους ιούς, τα βακτήρια και άλλους μολυσματικούς παράγοντες και με τις δύο μεθόδους. Γι’αυτό η μέθοδος αποστείρωσης με το φιλτράρισμα θα παγιδεύσει και θα ξεχωρίσει τους μικροοργανισμούς από το διάλυμα το οποίο θα συσκευαστεί στα φυσίγγια, θα πωματιστεί και θα σφραγιστεί. Οι δύο μέθοδοι απαιτούν αυστηρές περιβαλλοντικές συνθήκες, αλλά για την αποστείρωση του γεμίσματος υπό άσηπτες συνθήκες, είναι ιδιαιτέρως αυστηρή για να παρεμποδίσει οποιαδήποτε επιμόλυνση κατά τη διάρκεια παραγωγής του αναισθητικού και τη διαδικασία συσκευασίας. Η τελική αποστείρωση λαμβάνει χώρα στο τέλος, σε φιάλες που έχουν είδη σφραγιστεί. Αντιθέτως με τις άλλες μεθόδους αποστείρωσης, καμία φαρμακευτική παρέμβαση δε γίνεται στο διάλυμα μετά την αποστείρωση. Εκτός κι αν υπάρχει αστοχία στο φυσίγγιο, το διάλυμα δεν μπορεί να επιμολυνθεί μετά την απομάκρυνση των βακτηρίων και των ιών, αφού έχει ήδη σφραγιστεί. Επιπλέον η διαδικασία σφραγίσματος περιλαμβάνει θέρμανση. Η θέρμανση του διαλύματος στους 122 βαθμούς για 15 λεπτά θα καταστρέψει όλους τους μικροοργανισμούς που ακόμα υπάρχουν. Για όλους τους παραπάνω λόγους, η τελική αποστείρωση προσφέρει την υψηλότερη εγγύηση στην αποστείρωση σήμερα.
Η τελική αποστείρωση, η χρυσή σταθερά για τις υγειονομικές αρχές
Αυτό το υψηλού επιπέδου εξασφάλιση της αποστείρωσης εξηγεί γιατί οι υγειονομικές αρχές σ’ολόκληρο τον κόσμο επιλέγουν αυτή τη μέθοδο. Σύμφωνα με τον αμερικάνικο οργανισμό τροφίμων και φαρμάκων (FDA),οι πρόσφατες οδηγίες λένε (2), «..αποτελεί μια αποδεχόμενη αρχή ότι τα αποστειρωμένα φάρμακα θα πρέπει να κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας άσηπτες συνθήκες μόνο όταν η τελική αποστείρωση δεν είναι εφικτή…». Οι ευρωπαϊκές αρχές ακολουθούν αυτό, δηλώνοντας ότι «Τα προϊόντα που πρέπει να είναι αποστειρωμένα θα πρέπει να μπαίνουν στην τελική αποστείρωση όπως υπαγορεύει η Ευρωπαϊκή Φαρμακοποιία» (3) Εντωμεταξύ τα καναδέζικα υγειονομικά προϊόντα και αλυσίδες τροφίμων (HPFBI) συμπεραίνουν ότι «η τελική αποστείρωση όταν γίνεται, είναι η συνήθης λύση επιλογής για την επίτευξη της στειρότητας».
Τελικά δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η μέθοδος αυτή έχει υιοθετηθεί από όλες τις υγειονομικές αρχές του κόσμου. Η διαδικασία παραγωγής που περιλαμβάνει το στάδιο της τελικής αποστείρωσης αποτελεί τη χρυσή σταθερά.
Η Septodont έχει επιλέξει τη Τελική Αποστείρωση
Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της μοναδικής διαδικασίας της Septodont είναι ότι περιλαμβάνει το τελικό στάδιο της αποστείρωσης. Όλα τα τοπικά αναισθητικά της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου της Septanest, παράγονται με τη μέθοδο αυτή. Το σημαντικό του πλεονεκτήματος αυτού είναι ότι στα οδοντιατρικά αναισθητικά η τελική αποστείρωση είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Αυτό συμβαίνει διότι μερικά αγγειοσυσπαστικά όπως η αδρεναλίνη, τα οποία περιλαμβάνονται στο διάλυμα για να αυξήσουν τη διάρκεια της αναισθησίας είναι ευαίσθητα στη θέρμανση. Αφού όμως πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών όπου είναι εξαιρετικά σημαντική η εγγύηση της αποστείρωσης, η φαρμακευτική εταιρεία θα πρέπει να καταλαμβάνει όσο το δυνατό μεγάλη προσπάθεια για να αποκτήσει το υψηλό επίπεδο εγγύησης της αποστείρωσης, δηλαδή να επιτύχει την υψηλή ποιότητα παραγωγής με τη διαδικασία της τελικής αποστείρωσης. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις από τη Septodont. Πέρασαν δεκαετίες ερευνών για να αναπτύξουν τη χρυσή σταθερά όπως εφαρμόζεται στα ενέσιμα οδοντιατρικά προϊόντα. Η Septodont είναι μια μοναδική και υπεύθυνη φαρμακευτική εταιρεία.
Η Septodont, ο παγκόσμιος ηγέτης στην αναισθησία
Υψηλής ποιότητας προϊόντα, ασφάλεια στο μέγιστο βαθμό
Η μεγαλύτερη παραγωγή διεθνώς: μονάδα παραγωγής πάνω από 9000 τ.μ.
Δύο μονάδες παραγωγής (Γαλλία, Καναδάς)
550 εκατομμύρια φύσιγγες παράγονται κάθε χρόνο
4 Septanest ενέσεις γίνονται σε κάθε δευτερόλεπτο διεθνώς
600 σημεία αντιπροσωπιών

(1) FDA :“Sterile Drug Products Produced by Aseptic Processing -Current Good Manufacturing Practice”
(2) FDA Guidance for Industry: Sterile Drug Products Produced by Aseptic Processing – Current Good Manufacturing Practice; Sept 2004
(3) EMEA Guidance “Decision Tree For The Selection of Sterilization Methods (Annex to Note For Guidance on Development Pharmaceutics)”