SAVE THE DATE ΚΛΙΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ (ΚΛ-3) |39o Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο

Το 39o Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο είναι και φέτος γεγονός. Θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο Κρήτης από 24 έως 26 Οκτωβρίου. Η εταιρεία Ιωάννης Τσαπράζης ΑΕ πιστεύει στην συνεχή επικοινωνία και στηρίζει με την παρουσία της ως εκθέτης το κορυφαίο αυτό οδοντιατρικό γεγονός.
Παράλληλα  διοργανωνει κλινικό φροντιστήριο ΚΛ-3 με  τίτλο
«Αιμοπεταλιακά συμπυκνώματα στην Οδοντιατρική και στην Αισθητική της περιστοματικής περιοχής»
Ομιλητής: Νακοπούλου Κλεοπάτρα, Bsc, DDS, Msc, PhD, & ?ννα-Μαρία Βεσαλά DMD, MSc student
Ημερομηνία: Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019
Ώρα: 12.00-14.00

Τα PRP (Platelet-Rich-Plasma) και PRF (Platelet-Rich-Fibrin) είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα συμπυκνώματα αίματος για αισθητικούς και αναγεννητικούς σκοπούς. Το PRP περιέχει κυρίως αιμοπετάλια και πρωτεΐνες του πλάσματος, παράγεται εύκολα μετά από διπλή φυγοκέντρηση και προσθήκη θρομβίνης και ασβεστίου για την ενεργοποίηση των αιμοπεταλίων. Αντίθετα το PRF, θεωρείται δεύτερης γενιάς προϊόν αφού αναπτύχθηκε στη συνέχεια. Είναι πλήρως αυτόλογο δηλαδή παράγεται με μία μόνο φυγοκέντρηση χωρίς την προσθήκη αντιπηκτικών, θρομβίνης και ασβεστίου. Λόγω του τρόπου παρασκευής του, εκτός από αιμοπετάλια, ινική και πρωτεΐνες πλάσματος, περιέχει λευκά αιμοσφαίρια που έχει δειχθεί πειραματικά ότι επιταχύνουν τις επιθυμητές φλεγμονώδεις διεργασίες ενώ έχουν ανιχνευθεί και βλαστοκύτταρα με πολλά υποσχόμενο αναγεννητικό ρόλο. Επίσης, ανάλογα με το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται, το PRF παράγεται σε ενέσιμη μορφή οπότε παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στη χρήση του στην περιστοματική περιοχή. Το PRF σε ενέσιμη μορφή (liquid PRF) που παράγεται με τη χρήση κατάλληλου πρωτοκόλλου (μικρές ταχύτητες φυγοκέντρησης για λίγα λεπτά - low speed centrifugation concept) έχει δειχθεί πρόσφατα ότι είναι πλούσιο σε βιοενεργά συστατικά και μάλιστα σε υψηλότερες συγκεντρώσεις από τα μέχρι τώρα παραγόμενα συμπυκνώματα. Αυτό πιθανά εξηγεί τη σημαντική αναγεννητική δράση με τα απτά αισθητικά αποτελέσματα που παρατηρούνται μετά την εφαρμογή του PRF στην περιστοματική περιοχή. Το PRF έχει εφαρμογές στην χειρουργική στόματος, εμφυτευματολογία,  περιοδοντολογία καθώς επίσης και στην αισθητική της περιστοματικής περιοχής. Κατά την διάρκεια του κλινικού σεμιναρίου θα γίνει μια εισαγωγή στα αιμοπεταλιακά συμπυκνώματα με ιδιαίτερη έμφαση στο πλάσμα πλούσιο σε ινική. Θα παρουσιαστούν κλινικά περιστατικά εφαρμογής του, τόσο στη χειρουργική στόματος όσο και στην αναγέννηση της περιστοματικής περιοχής. Τέλος θα γίνει παρουσίαση της “Cleopatra TechniqueTM όπου με την χρήση του αίματος του ασθενούς μπορούμε να αναγεννήσουμε τελείως φυσικά το δέρμα.
•Εισαγωγή στους αυξητικούς παράγοντες
•Η χρήση του Πλάσματος Πλούσιου σε Ινική στην Ιατρική και Οδοντιατρική
•Αιμοληψία και Παρασκευή PRF- Πρωτόκολλα
•Κλινικές εφαρμογές στην οδοντιατρική και αισθητική της περιστοματικής περιοχής
Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες (υπεύθυνη εγγραφών κα Μαριάνα Μαλακατέ, τηλ. 210-3249242, εσωτ. 2225, email
mmalakate@everesttravel.gr). Ένας μεγάλος αριθμός θέσεων (οι μισές) για κάθε Κ.Φ. θα διατεθούν δωρεάν σε όσους που πραγματοποιήσουν προεγγραφή στο 39ο Π.Ο.Σ. μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2019.

Στους συμμετέχοντες στα Κλινικά Φροντιστήρια θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης και επιπλέον πιστωτικές μονάδες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης από αυτές που θα χορηγηθούν με την παρακολούθηση του Συνεδρίου.

Θα μας βρείτε λοιπόν στο περίπτερο 10 στον Συνεδριακό Χώρο επίπεδο 3ος Όροφος όπου οι ειδικευμένοι συνεργάτες μας θα βρίσκονται στη διάθεση σας να σας ενημερώσουν για τα νέα προϊόντα,  και θα επωφεληθείτε από τις νέες προσφορές μας.

Σας περιμένουμε λοιπόν στο περίπτερο μας!